Doelstellingen

Hieronder volgt een uiteenzetting van de drie belangrijkste doelstellingen die de kaders aangeven van dit theaterproject.

Ontmoeten
In dit project willen we inwoners van Bolsward e.o. de kans geven om elkaar te ontmoeten in een gezamenlijk project. Door samen te werken en je te verbinden aan een theaterproject leer je mensen kennen die je nog niet eerder ontmoet hebt. Je hoort persoonlijke verhalen en als je wilt kun je ook jouw verhaal delen. Je wordt aangezet om anders te kijken naar de ander en jezelf. Deze ontmoetingen kunnen weer leiden tot een groter netwerk en samen ben je nooit alleen.

Ontdekken
Als we de heldenverhalen gaan uitwisselen valt er veel te ontdekken: over elkaar, over de geschiedenis, over mensen uit de stad, over wat heldendom nu eigenlijk inhoudt en zo kun je nog even doorgaan. Het belangrijkste is echter dat je ook nieuwe dingen in jezelf leert ontdekken. Hoe leuk is het om in een toneelscéne te spelen en misschien ontdek je je talent op andere gebieden in dit project. De deelnemer staat centraal en krijgt ruimte om uit te proberen en te experimenteren, immers iedereen heeft talent alleen moet het eerst wel zelf ontdekt worden.

Ontwikkelen
In dit theaterproject gaan we uit van een inspirerend proces waarin we elkaars verhalen leren kennen én ontdekken wat we aan het publiek willen vertellen. Samen ontwikkelen we de voorstelling Helden van Bolsward! met kwaliteit. De voorstelling speelt zich af op verschillende locaties in onze mooie stad en zal een bijzondere ervaring voor het publiek gaan opleveren.

Zowel de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers aan dit project als het plezier bij het neerzetten van een voorstelling is van belang: als je ontdekt wat je leuk vindt of waar je goed in bent, zal het spelplezier immers toenemen. Daarom werken we met professionele theater- en muziekmakers, die de deelnemers stap voor stap meenemen in dit traject. Hierdoor kunnen zij boven zichzelf uitstijgen en ervaringen opdoen die ze voor de rest van hun leven meenemen.