Inleiding

De locatievoorstelling Helden van Bolsward!  gaat over verhalen van toen en nu, verhalen over jou en mij. Helden van Bolsward!  is een laagdrempelig theaterproject voor de inwoners van Bolsward en omstreken. Dit project gaat niet zozeer over moedige mensen die dapper hebben gestreden voor vrijheid en rechten, maar vooral over de buurman, de tante, of de winkelier bij jou om de hoek: mensen zoals jij en ik die misschien net iets meer naar elkaar omkijken en de samenleving mooier maken. Als Stichting Huis van Compassie nemen we samen met stichting Culturele Staten het initiatief om dit bijzondere theaterproject in Bolsward te starten. Op een laagdrempelige manier geven we de inwoners van Bolsward de kans om hun verhaal te vertellen en om te luisteren naar de verhalen van de ander. Deze verhalen gaan we met de inwoners vormgeven in een theatervoorstelling, die zich op verschillende plekken in de stad zal gaan afspelen.

Niet iedereen heeft de kans om cultuur te kunnen beleven: soms staat het te ver van je af en hebben dagelijkse beslommeringen of sociale thema’s de overhand. Door samen te werken in dit project willen het Huis van Compassie en Culturele Staten de drempel om samen cultuur te maken voor iedereen zo laag mogelijk houden. Ten slotte verdient iedereen de kans om anderen te ontmoeten, te ontdekken wat je leuk vindt en je talent te ontwikkelen als daar behoefte aan is. In dit projectplan zetten we uiteen hoe we de deelnemers voor dit project bereiken. Hiervoor zullen we ook onze samenwerkingspartners in het culturele en sociale domein erbij betrekken. We beschrijven hoe we tot de inhoud van de voorstelling zullen komen en hoe de organisatie van het project tot stand komt. Natuurlijk hopen we op een groot publiek en zullen we veel aandacht besteden aan de communicatie en PR van het project.

Helden van Bolsward!  is een project waarbij wij de kans grijpen om te laten zien wat mensen voor anderen betekend hebben en nu voor elkaar kunnen betekenen. Niet alleen gedurende het project, maar ook daarna. Het Huis van Compassie is als basis immers een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en betekenis kunnen geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.